T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TOKAT / ERBAA - Gökal Güldere Ortaokulu

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI

Bugün, Türk milleti olarak, tarihimizin en şanlı zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü büyük bir gurur ve saygıyla anıyoruz. 1915 yılında, dünyanın en güçlü donanmalarına karşı, imkansız denileni başararak vatanımızı koruduk. Bu zafer, sadece cephede gösterilen kahramanlıkla sınırlı değil, aynı zamanda milletimizin birlik ve beraberliğinin de en güçlü ifadesidir.

Çanakkale Zaferi, bizlere özgürlüğün ve bağımsızlığın değerini, vatan sevgisinin ve fedakarlığın ne demek olduğunu bir kez daha hatırlatır. Büyük bir direniş ve inançla, bir ulusun nasıl tarih yazabileceğini tüm dünyaya göstermiş olduk.

Bu büyük zaferi kazanmamızda emeği geçen başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Onların azmi ve fedakarlıkları sayesinde bugün hür ve bağımsız bir ülkede yaşıyoruz.

Çanakkale, savaşın acılarını ve uluslararası barışın önemini de hatırlatan bir ders niteliğindedir. Düşman saflarında savaşan askerlerin dahi birbirlerine gösterdikleri insanlık, bugün bile dostluk ve barışın mümkün olduğunu göstermektedir.

Bu anlamlı günde, Çanakkale ruhunu yeniden hatırlayalım ve bu ruhu gelecek nesillere aktarmanın yollarını arayalım. Geçmişimizden aldığımız güçle, daha aydınlık bir geleceğe yürüyelim.

Unutmayalım ki Çanakkale geçilmez, bir milletin azmi ve kararlılığıyla her zorluk üstesinden gelinir. 18 Mart, bu büyük zaferin yanı sıra, ulusal birlik ve beraberliğimizin de simgesidir.

Tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi, bu önemli günün anlam ve önemini derinlemesine kavramaya ve gelecek nesillere bu bilinci aktarmaya davet ediyoruz.

Çanakkale Zaferi'mizin 109. yılında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Ne mutlu Türk'üm diyene!

 

Emin ÖZKAN

Okul Müdürü

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.03.2024 - Güncelleme: 18.03.2024 10:53 - Görüntülenme: 33
  Beğen | 0  kişi beğendi